Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in book_next() (regel 811 van /home/onderzoeksreflec/public_html/modules/book/book.module).

PK-model: kerncomponenten van de leerling

De kerncomponenten vormen 10 waarneembare gedragsindicatoren die bij de leerlingen kunnen worden onderscheiden. Ze kunnen spontaan optreden bij de leerlingen of vanuit suggesties door de leraar. 

Drie belangrijke opmerkingen over de kerncomponenten: 

- Ze zijn niet noodzakelijk allemaal aanwezig in één activiteit. Het overzicht kan wel een hulp zijn om een gevarieerd aanbod te voorzien voor de leerlingen – andere keuzes maken andere activiteiten mogelijk. De keuze van de activiteiten hangt – zoals altijd – af van de doelen van de les.
- Het overzicht is niet volledig. Elke vaardigheid die een leerling bezit of gebruikt kan immers op een of andere manier een bijdrage leveren aan het oplossen van een probleem. 
- Ze zijn in overeenstemming met de elementen die te vinden zijn in een klassieke onderzoekscyclus, maar hier vertonen ze geen vastgelegde opeenvolging. 

(Boonstra, Gielen, & Joosten, 2012), (Dejonckheere, Vervaet, & Van De Keere, 2016) 

Gebruikerslogin

Nieuw account aanmaken